Black Friday
Pomladanska razprodaja! Popusti do -80 %
Black Friday

POLITIKA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV     

ki jo je izdala spletna trgovina za prodajo blaga https://www.nedeto.si/ družbe DaniDarx, s.r.o. s sedežem na naslovu Sokolovská 971/193, Libeň, 190 00 Praga 9, Češka republika, ID št: 24209139, registrirana pri Mestnem sodišču v Pragi pod številko spisa C 188831, ki jo zastopa Ruslan Skopal, izvršni direktor, ki je tudi upravljavec podatkov (v nadaljevanju tudi "mi" ali "upravljavec").      

Namen tega dokumenta je zagotoviti vam informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov. Preberite ta pravilnik o obdelavi osebnih podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas na naslov info@nedeto.si.     

Vaše osebne podatke obdelujemo iz zakonsko določenih razlogov, za izvajanje pogodbe ali na podlagi našega zakonitega interesa. Če osebnih podatkov ne obdelujemo iz katerega koli od teh treh razlogov, vas bomo prosili za soglasje.      

Zaradi boljše jasnosti in orientacije so v nadaljevanju navedeni izrazi, ki se v tej politiki pogosto ponavljajo.      

E-trgovina - spletna trgovina, ki jo upravlja upravitelj in je na voljo na spletni strani https://www.nedeto.si/;   

GDPR - Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta;  

Komercialno sporočilo - običajno e-poštno sporočilo ali sms, poslan uporabniku z namenom promocije podobnih izdelkov in storitev;   

Naročilo - transakcija, ki jo stranka zaključi s pritiskom na ustrezen gumb "NAROČI IN PLAČI", s čimer želi skleniti kupoprodajno pogodbo;  

Osebni podatki - vse informacije o uporabniku, na podlagi katerih ga je mogoče neposredno ali posredno identificirati;  

Uporabnik - fizična oseba, na katero se nanašajo osebni podatki, najpogosteje stranka, potencialna stranka ali uporabnik našega spletnega mesta, imenovana tudi "vi";  

Obdelovalec - izvaja dejavnosti obdelave osebnih podatkov na podlagi pogodbe ali drugega pooblastila za upravljavca;  

Obdelava osebnih podatkov - je vsako dejanje ali niz dejanj z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov, ki se izvaja s pomočjo ali brez pomoči avtomatiziranih postopkov, kot so zbiranje, zapisovanje, organiziranje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, iskanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, razširjanje ali katero koli drugo razkritje, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje;  

Posebne kategorije osebnih podatkov - osebni podatki, ki razkrivajo rasno ali etnično poreklo, politična mnenja, verska ali filozofska prepričanja, članstvo v sindikatu, zdravje, spolno življenje ali spolno usmerjenost osebe. Tudi genetski in biometrični podatki se štejejo za posebno kategorijo podatkov, če se obdelujejo za namene edinstvene identifikacije fizične osebe.         

1) KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO, KAKO JIH PRIDOBIVAMO, ZA KAKŠEN NAMEN IN KAKO DOLGO JIH HRANIMO  

Obdelujemo naslednje osebne podatke o vas

ime in priimek;

kontaktni podatki (zlasti e-pošta, telefonska številka);

podatke o računu in bančne podatke (podatki, potrebni za vodenje knjigovodstva in plačilo blaga);

Opomba k naročilu;

informacije, ki nam jih posredujete med komunikacijo z nami (zlasti vaša vprašanja in odgovori na vaša vprašanja, komunikacija z vami);

prijava v uporabniški račun in vedenje v uporabniškem računu (zlasti podatki, ki jih je uporabnik vnesel v uporabniški račun, zgodovina nakupov, čas registracije, datum zadnje posodobitve profila);      

komentarji, ki jih dodate našim objavam v družabnih medijih (zlasti Facebook, Instagram, TikTok in Youtube), ter ime vašega profila (vzdevek) v teh družabnih medijih in informacije, ki so javno dostopne v vaših profilih,      

Naslov IP;       

piškotki.     

Posebnih kategorij osebnih podatkov ne obdelujemo.       

2) KAKO OBDELUJEMO OSEBNE PODATKE  

Splošno o času obdelave osebnih podatkov. Vaše osebne podatke obdelujemo v obsegu, ki je potreben za celotno obdobje trajanja kupoprodajne pogodbe in za čas, ki je potreben za uveljavljanje pravic in obveznosti iz pogodbenega razmerja med vami in nami ter za morebitno uveljavljanje zahtevkov iz teh pogodbenih razmerij (npr. uveljavljanje pravic zaradi napak na blagu v okviru reklamacije, uveljavljanje garancije za blago itd.).       

3) ZA KATERE NAMENE OBDELUJEMO OSEBNE PODATKE Spletna stran e-trgovine. Prav tako obdelujemo podatke o tem, kdaj obiščete in si ogledate naše spletno mesto. Te informacije lahko vključujejo na primer naslov IP, datum in čas dostopa do našega spletnega mesta. Te podatke lahko zbiramo s piškotki ali drugimi tehnologijami sledenja. Pravila o uporabi piškotkov in drugih tehnologij sledenja so podrobneje opisana v našem obvestilu o piškotkih TU.

Registracija, vzpostavitev uporabniškega računa. Osebne podatke nam prostovoljno posredujete tako, da ustvarite uporabniški račun v e-trgovini in ga pozneje posodobite. Z nastavitvijo uporabniškega računa lahko izkoristite prednosti, ki jih uporabniški račun ponuja.    

Izvajanje pogodbenega razmerja. Zakoniti razlog za obdelavo osebnih podatkov je izvajanje kupoprodajne pogodbe ali pravilna izvedba naročila in z njim povezanih obveznosti.  

Izboljšanje zagotavljanja naših storitev, promocija našega blaga. Osebne podatke lahko obdelujemo iz javno dostopnih virov, od naših pogodbenikov in jih združujemo z osebnimi podatki, ki nam jih prostovoljno posredujete. Z ukrepi zagotavljamo, da so tretje osebe zakonsko upravičene, da nam posredujejo te podatke. To na primer vključuje demografske podatke, naslove IP in piškotke. Razlog za to je izboljšanje zagotavljanja naših storitev in promocije našega blaga.     

Osebno prilagojeno oglaševanje. Pri upravljanju in prikazovanju našega oglaševanja na spletnih mestih tretjih oseb sodelujemo s tretjimi osebami.      

Tekmovanja in druge promocije. Na našem spletnem mestu ali v družabnih medijih lahko izvajamo ankete, natečaje ali druge promocije. Vaše sodelovanje v naših promocijskih dogodkih je prostovoljno. V okviru teh raziskav, natečajev in promocij vas lahko prosimo za osebne podatke, kot so vaše ime, naslov, datum rojstva, telefonska številka, e-poštni naslov, uporabniško ime in podobne informacije. Osebne podatke, ki nam jih posredujete, bomo uporabili za upravljanje teh promocij ali za druge namene, če je to določeno v pogojih posamezne promocije.     

Družabna omrežja. Imamo profil na YouTubu, Instagramu, Facebooku in TikToku. Vse informacije, sporočila ali gradiva, ki jih posredujete prek platforme družabnih medijev, se prav tako zagotavljajo v skladu s pravilniki o zasebnosti teh platform. Zaščita podatkov je obravnavana ločeno v okviru vsake od teh platform.      

Pošiljanje bonov. Svoje zveste stranke želimo nagraditi, zato lahko na podlagi našega zakonitega interesa pošljemo kupone za popust na naslove, ki so jih naše stranke navedle v svojem naročilu.     

Komunikacija s podporo strankam ali druga vprašanja. Če ste nas kontaktirali prek klepetalnega robota, e-pošte, nas poklicali ali stopili v stik z nami prek družabnih omrežij, vaše osebne podatke obdelujemo za namen obravnave vaše poizvedbe.      

Poslovno komuniciranje (glasilo). Komercialna sporočila lahko pošiljamo na podlagi našega zakonitega interesa za promocijo našega blaga in storitev strankam, dokler se ne odjavijo od prejemanja komercialnih sporočil. Tako lahko enostavno kliknete na vsako komercialno sporočilo, ki ga pošljemo po e-pošti. Na podlagi našega zakonitega interesa za promocijo našega blaga in storitev lahko telefonsko številko registriranega uporabnika uporabimo tudi za pošiljanje komercialnih sporočil prek sporočil SMS. V tem primeru se lahko uporabnik odjavi od SMS-sporočil tako, da pošlje kratko sporočilo na naslednji e-poštni naslov: info@nedeto.si. Obdelavi vaših osebnih podatkov na podlagi naših zakonitih interesov lahko kadar koli ugovarjate (za več podrobnosti glejte poglavje o vaših pravicah). Če se prijavite na naše e-novice, vam bomo na podlagi vašega soglasja pošiljali zanimive informacije in ponudbe za promocijo našega blaga in storitev.      

Ocene strank. V razdelku Mnenja na naši spletni strani lahko delite svoje izkušnje z nakupom in ocenite posamezne predmete. Za oceno vaših povratnih informacij o posameznem kupljenem blagu lahko uporabimo druge obdelovalce.  

Plačilo s kartico. Če nam posredujete podatke o svoji kreditni kartici, nimamo dostopa do vseh vaših podatkov. Vemo le, da plačujete s kartico, podatke o kartici pa obdelujejo prejemniki podatkov o kartici, ki za nas opravijo plačilo.

4) POVZETEK RAZLOGOV IN NAMENOV OBDELAVE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV.  

Razumemo, da se včasih težko prebijate skozi količino besedila, ki opisuje, kako in zakaj obdelujemo vaše osebne podatke ter kje jih pridobivamo.      

Seznam naših obdelovalcev najdete na tej povezavi. TU

Da bi vam zagotovili hitre in jasne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov, smo vse skupaj povzeli v tej pregledni tabeli:

Kateri osebni podatki so vključeni  Namen obdelave osebnih podatkov  Zakoniti razlog za obdelavo osebnih podatkov Čas obdelave
ime, priimek, e-pošta, telefonska številka, naslov za dostavo in informacije o naročenem blagu. Obdelava naročil, upravljanje uporabniških računov ali pritožbe Izpolnjevanje pogodbe in izpolnjevanje pravne obveznosti za čas trajanja pogodbenega razmerja med stranko in nami.
Ime, priimek, e-poštna in telefonska številka stranke, naslov neposredno trženje (zlasti pošiljanje novic strankam).

Zakoniti interes za promocijo podobnih storitev      

Soglasje za prejemanje komercialnih sporočil

2 leti od zadnjega aktivnega ogleda glasila, razen če se odjavite prej. 
psevdoanonimizirane identifikatorje registriranih uporabnikov,  rutinska analiza prometa na spletnem mestu, varovanje našega spletnega mesta, odkrivanje napak na strežniku ter preprečevanje goljufij in napadov na strežnik. Zakoniti interes Posebno obdobje hranjenja piškotkov se razlikuje glede na določeno vrsto piškotka. 
ime, priimek, e-pošta, telefonska številka odgovorite na sporočilo, poslano prek klepetalnega robota, e-pošte ali družabnih omrežij (podpora strankam).  Soglasje za obdelavo za namen obravnave poizvedbe Osebni podatki bodo izbrisani, ko bo vaša poizvedba obravnavana; to ne velja, če postanete naša stranka.
ime, e-pošta, telefonska številka potencialnih strank, naslovi IP, piškotki in drugi tehnični identifikatorji. Trženje in promocija našega spletnega mesta Soglasje Čas shranjevanja piškotkov se lahko v času trajanja privolitve razlikuje glede na vrsto piškotka.
ime, priimek, e-pošta in informacije o naročenem blagu. Zagotavljanje e-pošte stranke tretji osebi za namen ocenjevanja zadovoljstva strank. Zakoniti interes v času trajanja pogodbenega razmerja med stranko in nami in nato še štiri leta po prekinitvi.
podatke o obračunu (ime, priimek, e-poštni naslov, naslov za izdajo računa ali drugo identifikacijo stranke in podatke o kupljenem blagu), bančni račun  Knjigovodstvo Izpolnjevanje pogodbe in izpolnjevanje pravne obveznosti

Davčne listine do 10 let (računovodske evidence 5 let), račun 3 leta od konca davčnega leta, davčne listine 10 let

 5) KATERE UKREPE SMO SPREJELI ZA ZAŠČITO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?  

Tehnični ukrepi. Na vseh področjih, kjer se obdelujejo osebni podatki (zlasti delovanje spletnega mesta, delovanje e-trgovine, agenda zaposlenih, komunikacija s strankami), smo sprejeli ustrezne tehnične ukrepe in se zavezujemo, da jih bomo vzdrževali, pri čemer upoštevamo stanje tehnike, stroške izvajanja, naravo, obseg, kontekst in namene obdelave osebnih podatkov ter različno verjetna in različno resna tveganja za uporabnike. Sprejeti tehnični ukrepi vključujejo:      

A. redno varnostno kopiranje uporabnikovih podatkov;       

B. posodabljanje sistemov protivirusne programske opreme;       

C. gesla za dostop do informacijskih sistemov (v katerih se obdelujejo osebni podatki), dovoljenja za dostop pa se nadzorujejo na ravni posameznika.   

Organizacijska ureditev. Sprejeli smo naslednje ukrepe in se zavezali, da jih bomo ohranjali:      

A. naši zaposleni, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani k zaupnosti; in      

B. so naši zaposleni seznanjeni s pravili varnega dela z delovno opremo, vključno z načelom varstva osebnih podatkov.

6) KDAJ VAŠE OSEBNE PODATKE POSREDUJEMO TRETJIM OSEBAM?  

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo našim poslovnim partnerjem (obdelovalcem) ali drugim tretjim osebam, če to zahteva zakon.   Procesorji. Uporabljamo samo preverjene obdelovalce, s katerimi imamo sklenjeno pisno pogodbo in ki nam zagotavljajo vsaj enaka jamstva, kot jih zagotavljamo vam. To so samo obdelovalci iz Evropske unije ali držav, ki so bile razglašene in priznane kot varne, ali držav, s katerimi smo sklenili standardne pogodbene klavzule v skladu s členom 46 GDPR in ki vašim osebnim podatkom zagotavljajo primerljivo raven varstva kot v primeru uporabe GDPR in češke zakonodaje. Vsi taki obdelovalci so zavezani k zaupnosti in osebnih podatkov, ki so jim bili posredovani, ne smejo uporabljati za noben drug namen, razen za tistega, za katerega smo jih razkrili v skladu s tem pravilnikom. Posebni procesorji so navedeni na tej povezavi. TU Na vašo zahtevo bomo zagotovili podrobnosti o vsakem posameznem razlogu in namenu obdelave osebnih podatkov.  V primeru potrebe nas kontaktirajte na info@nedeto.si.  

Pravne obveznosti. Osebne podatke lahko posredujemo tretjim osebam zunaj Obdelovalca, če to zahteva zakon ali odgovor na zakonite zahteve javnih organov ali na zahtevo sodišča v sodnem postopku.      

7) KAKŠNE PRAVICE IMATE?  

Kako lahko stopite v stik z nami? Po elektronski pošti na naslov info@nedeto.si ali na naš registrirani sedež.     

Kdaj bo vaša poizvedba obravnavana? Odgovorili vam bomo najpozneje v enem mesecu. Če bi razkritje informacij ogrozilo zasebnost drugih ali če bi bilo razkritje nesorazmerno s tveganji ali stroški razkritja, morda ne bomo mogli izpolniti zahtev. Da bi lažje obdelali vašo zahtevo, bomo morda morali preveriti vašo identiteto. V primeru ponovne zahteve ima upravljavec pravico zaračunati razumno pristojbino za kopijo osebnih podatkov.

Pravica do dostopa        

- Potrdili bomo, ali obdelujemo vaše osebne podatke.

- Pravico imate, da ste obveščeni o namenih obdelave, kategorijah osebnih podatkov, prejemnikih, ki so jim razkriti, in trajanju obdelave.

 -Pravico imate vedeti, ali je bila pravica že uveljavljena.

- Predpogoj je tudi, da se ne prizadenejo pravice in svoboščine drugih oseb ter kopije osebnih podatkov.

Pravica do popravila         

- Ima pravico zahtevati popravek netočnih osebnih podatkov.      

- V svojem uporabniškem profilu lahko popravite nekatere podatke.  

 Pravica do izbrisa        

- Če ni drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov, bomo podatke, ki jih zahtevate, izbrisali ali anonimizirali.  

Pravica do omejitve obdelave        

- Če menite, da podatke obdelujemo nepravilno. Sporočite nam razloge za obdelavo ali obseg obdelave.   Pravica do obvestila o popravku, izbrisu ali omejitvi obdelave        

- Če se na nas obrnete z zahtevo, vas bomo obvestili o izidu. Včasih vas morda ne bomo mogli sprejeti (npr. e-poštni naslov, s katerega ste nam pisali, ne deluje več).  

Pravica do prenosljivosti         

- Vaše podatke, ki ste nam jih posredovali v strukturirani in strojno berljivi obliki, bomo na vašo zahtevo posredovali drugemu upravljavcu.   Pravica do ugovora        

- če vaše podatke obdelujemo zaradi zakonitega interesa (npr. pošiljanje novic uporabnikom).      

- Svoj legitimni interes moramo dokazati sami. Če je vaš ugovor upravičen, bomo prenehali obdelovati osebne podatke.  

Pravica do preklica privolitve        

- Če ste si premislili, nam pišite. Obdelavo v tržne in komercialne namene lahko kadar koli prekličete.  

Avtomatizirano individualno odločanje, vključno z oblikovanjem profilov        

- Ne želite, da o vas odloča računalnik? Ker spoštujemo vašo pravico, ne izvajamo profiliranja. Zagotavljamo spletno storitev, vaši osebni podatki se lahko obdelujejo samodejno.

8) ZAKLJUČEK   

Ta pravilnik o obdelavi osebnih podatkov se lahko spremeni samo v pisni obliki. Uporabniki bodo o tem obveščeni na našem spletnem mestu.     

Če imate kakršna koli vprašanja o našem pravilniku o obdelavi osebnih podatkov, nam pišite na info@nedeto.si.      

Če niste zadovoljni, lahko kadar koli vložite pritožbo pri uradu za varstvo osebnih podatkov, ki se nahaja na naslovu Pplk. Sochora 727/27, 170 00 Praha 7 - Holešovice (več na https://www.uoou.cz/) ali Informacijski pooblaščenec, s sedežem na Dunajski cesti 22 1000 Ljubljana (več na https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/).     

Ta pravilnik o zasebnosti velja od 2. septembra 2022